“Kripto Paralar Finansal Güvenliği Tehdit Ediyor”


Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, Bitcoin ile stable coinlerin spekülatif araçlar haline geldiğini açıkladı. Yifei’nin açıklamalarına göre kripto para birimleri, finansal güvenlik ve sosyal istikrarı tehdit etmekten başka bir işe yaramıyor.

Son dönemlerde kripto para piyasalarına ciddi anlamda takmış olan Çin, konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Bitcoin ile stable coinlerin spekülatif birer araç haline geldiğini söyledi. 

Yifei, Bitcoin ile stable coinlerin spekülatif araçlardan ibaret olduğunu söylemekle yetinmedi. Çinli yetkili, konuyla ilgili açıklamalarında kripto para dünyasının finansal güvenlik ve sosyal istikrarı tehdit ettiğini de söyledi.

Kripto paralar, “özel dijital para” olarak tanımlanıyor

Kripto para

Çin hükümetinin bu konu üzerinde çalıştığından bahseden Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, dijital paraları ikiye ayırdıklarını söylüyor. Bu iki gruptan bir tanesinin merkez bankalarına bağlı dijital paralar olduğunu ifade eden Yifei, bilindik kripto para birimlerinin yer aldığı ikinci grubun ise özel dijital paralar olduğunu belirtiyor. İşte bu dijital paraların “özel” olması, mevcut düzen için risk oluşturuyormuş.

İLGİLİ HABER

Visa, Kripto Para Dünyasını Sevindirecek Bir Açıklama Yaptı

Stable coinler, herhangi bir bir para birimine endekslenmiş olan para birimleridir. Bunlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi Tether. Dolara endeksli olarak geliştirilen altcoinin fiyatı her zaman 1 dolardır (0,99 dolar ila 1,01 dolar arasında işlem gördüğü de olur). Peki bu para birimi nasıl oluyor da spekülatif araç haline gelebiliyor? Fan Yifei’ye göre bu konuda kaygılı olmalarının nedeni, stable coinlerin uluslararası çapta ödeme ve para sistemleri için sorun yaratabilecek olması.

Kaynak :
https://koinbulteni.com/cin-merkez-bankasi-baskan-yardimcisi-bitcoin-ve-stablecoinler-spekulatif-araclar-haline-geldi-103961.html

KAYNAĞI GÖR

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*